Doorzaaien gazon: machinaal gras inzaaien

DOORZAAIEN GAZON

De goedkoopste oplossing voor gazonrenovatie!

Een gazon in topvorm houden is niet altijd een eenvoudige opdracht. Vaak zien we in de meeste gazons dezelfde problemen terugkomen. Kale plekken, onkruid en mos zijn hier enkele van. Deze problemen ontstaan meestal door de veroudering van het gazon, of door slecht onderhoud en verzorging van het gazon. Wanneer een verouderd gazon moet gerenoveerd worden zijn er 2 oplossingen.

De eerste oplossing is het weghalen van de oude grasmat en het opnieuw inzaaien of aanleggen van nieuwe graszoden. Deze oplossing brengt heel wat werk met zich mee en is een vrij dure oplossing. Ook kan men het gazon een  tijdje niet betreden.

Maar is ook nog een tweede oplossing, doorzaaien.

voorna

Doorzaaien is een betaalbaar en efficiënt alternatief. Met behulp van een doorzaaicombi kunnen wij namelijk in een handomdraai een verouderd en uitgedund gazon renoveren. Met deze machine brengen we nieuwe graszaden aan in uw bestaande grasmat. Dit goedkope alternatief kan daarenboven snel gebeuren en garandeert een zichtbaar resultaat in minder dan een maand tijd. Bovendien is het gazon onmiddellijk na het doorzaaien weer beschikbaar voor normaal gebruik.

DOORZAAIEN: WAT en HOE?

Met een doorzaaimachine zullen we het gazon op een professionele, snelle manier doorzaaien. Deze machine creeërt een zaaibed door groeven in de gazonbodem te snijden waarin het gazonzaad geïnjecteerd wordt. Wij gebruiken hierbij graszaden die speciaal geselecteerd zijn voor gebruik in een doorzaaimachine en zorgen voor een gegarandeerd succes. Daarna wordt de grond aangewalst zodat het zaad veilig in de grond zit.

WAAROM DOORZAAIEN GAZON?

  • Vermijden van mos en onkruid
  • Het gazon wordt jonger
  • Geen kale plekken meer
  • De grasmat wordt weer voller
  • Het gras wordt weer intens groen

WANNEER DOORZAAIEN GAZON?

De ideale, natuurlijke periode van het jaar om gras te zaaien is het voorjaar (maart – mei) en het najaar (september – oktober). Gedurende de zomerperiode is het ook mogelijk, enkel niet aan te raden bij extreme droogtes.