Tuinaanleg

Uw tuinontwerp is klaar, het beplantingsplan is compleet, de materialen zijn uitgezocht: het echte werk kan beginnen! Uw tuinaanleg kan worden gestart. Uw Tuinonderhoud verzorgt de tuinaanleg vakkundig en volgens afspraak, van a tot z. U hoeft niet op zoek te gaan naar een grondwerker, stratenmaker, plantendeskundige, elektricien etc: Wij verzorgen uw tuinaanleg van a tot z.

Leegmaken van de tuin
Bij het starten van de tuinaanleg zullen de contouren van uw tuin worden aangebracht. Overbodig beplanting en onkruid worden verwijdert en afgevoerd.

We beginnen met het leegmaken van de tuin. Dan gaan onze ervaren vakmensen het grondwerk uitvoeren: handmatig en/of machinaal wordt uw perceel tuinklaar gemaakt. Er worden hoogtes in uw tuin aangebracht, het terras of de terrassen worden uitgezet en de borders worden omgespit. Vijvers worden uitgegraven,enz.

Inrichten van de tuin
Verlichting, terrassen, tuinafscheidingen, bestratingen, etc.

Na het grondwerk, leggen we de elektrische installatie aan in uw tuin.
Vervolgens gaan we uw tuin bestraten: het terras (of de terrassen) wordt aangelegd en we leggen de paden aan. Schuttingen en andere tuinafscheidingen, hekken en poorten worden in uw tuin geplaatst. Vijverfilters en vijverfolie worden geplaatst. De tuinaanleg begint nu al aardig te vorderen. We gaan nu de borders klaarmaken. Eerst testen we de PH-waarde, zodat we een goede bemesting kunnen aanbrengen.

Beplanten van de tuin
Plantenborders en gazon aanleggen

Na het bemesten van uw tuin, starten onze vakmensen met de beplanting. Hebben alle bloemen, planten, struiken, heesters en bomen hun plek in uw tuin gekregen, dan is het tijd voor het gazon. Afhankelijk van uw wensen zaaien we het gazon in of leggen we grasmatten, al dan niet kan er ook kunstgras geplaatst worden. Wij hebben diverse verrassend mooie kunstgrassen voor in onze collectie. Als het gazon is aangelegd, is de aanleg van uw tuin klaar. En nu komt de tijd om er van te genieten!